Logo

Stolthenrik, almindelig brandbæger - Senecio vulgaris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stolthenrik, almindelig brandbæger - Senecio vulgaris

Sit populære danske navn har stolthenrik tilfælles med en art af GÅSEFOD (Chenopodium bonus-Henricus], opkaldt efter venligtsindede kobolder eller nisser, som i gamle tiders Tyskland gik under navnet Stolzer Heinrich. Brandbægerplanten er enårig, men overvintrer gerne i det danske klima, ja både blomstrer og skyder nye skud i milde perioder om vinteren. Dens lette frø spredes ved hjælp af frøulden over store afstande. Frøet er spiredygtigt straks efter modningen.

Omhakkede planter bør rives sammen, fjernes og destrueres, da de ellers kan vokse videre. Selv planter uden rodforbindelse med jorden kan danne modent frø. Planten er modstandsdygtig mod de fleste kemiske sprøjtemidler.

Stolthenrik kan blive indtil 40 cm høj. Planten har en opret vækst, og både stængel og blade er let hårede. Bladene er fjerfligede. Blomsterkurvene er små og valseformede. Randblomsterne savner den tungeformede krone. Svøbbladene om kronen har sortsvedne spidser (brandbæger!).

 

--

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.143 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?