Logo

Vejpileurt - Polygonum aviculare

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses midt på sommeren - sidst på efteråret. Vejpileurt vokser ofte i tætte flade måtter, der nærmest ligner sammenfiltret grønt hår. Den er slægtning til den store japanpileurt ...

Ses midt på sommeren - sidst på efteråret.

Vejpileurt vokser ofte i tætte flade måtter, der nærmest ligner sammenfiltret grønt hår. Den er slægtning til den store japanpileurt.

 

Vækstform:

Dette ukrudt er almindeligt i dyrket jord, i haver og specielt i sammentrykt jord ved siden af stier. Som de fleste succesrige enårige ukrudtsplanter har den både hurtig vækst og et stort antal små holdbare frø.

 

Hvad man kan gøre:

Det er ganske effektivt, hvis man luger, mens planterne er relativt små, men store planter udvikler pælerødder og vokser simpelthen frem igen, hvis toppen bliver kappet af. Eftersom vejpileurt kun spirer om foråret, finder man ikke nogen nye planter efter begyndelsen af sommeren. Den er nem at holde nede med jorddække eller en tæt beplantning.

 

Vidste du det?

Vejpileurt har en klatrende slægtning, snerlepileurt - Fallopia convolvulus, der kan være en slem ukrudtsplante, og som nogle gange forveksles med agersnerle. Den har de samme små blomster som vejpileurt, men større og mere snerlelignende blade. I modsætning til den ægte agersnerle er den enårig, så den er meget nemmere at kontrollere.

 

Artikel billede

Vejpileurt blomsterne er små.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.656 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?Effektiv reklame - klik her