Logo

Vild durra - Sorghum halepense

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses midsommer - midt på efteråret; Ligesom enårigt ukrudt i varme tørre områder kan vild durra og jordmandel lave fotosyntese mere effektivt, og dermed vokse hurtigere.

Ses midsommer - midt på efteråret;

Ligesom enårigt ukrudt i varme tørre områder kan vild durra og jordmandel lave fotosyntese mere effektivt, og dermed vokse hurtigere.

 

Vild durra, en meget høj, hurtigt voksende græsart med jordstængler, er officielt en af verdens ti værste ukrudtsplanter. Det kommer oprindeligt fra middelhavsområdet, men det er blevet indført - bevidst eller ved et uheld til mange forskellige steder i verden. Det er særligt problematisk i USA. En enkelt plante kan dække 17 kvadratmeter på to år og producere 28.000 frø. Hvis den skal kontrolleres, kræver det en omhyggelig fjernelse af alle planter, mens man prøver så grundigt som muligt at grave alle spor af jordstængler op. (Det er svært at trække udvoksede planter op med håndkraft. Bladene har skarpe kanter, så husk at bruge handsker). Når man har fået den under kontrol, bruger man en ukrudtshæmmende membran for at holde den væk.

Artikel billede

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her