Logo

Beskæring – Solbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Solbær bør beskæres, mens planten er i hvile. Den sætter bedst frugt på ungt træ, så nogle af de ældste skud skæres tilbage hvert år. Fjern eller ...

Solbær bør beskæres, mens planten er i hvile. Den sætter bedst frugt på ungt træ, så nogle af de ældste skud skæres tilbage hvert år. Fjern eller afkort alle beskadigede eller dårligt placerede skud på samme tid, så busken holdes åben og sund.

 

Solbær sætter bedst frugt på årgamle skud, så beskæringen har til formål at bevare en vis mængde unge skud. Arbejdet i hvileperioden udføres bedst med langskaftet beskæresaks, da de tykke grene skal skæres af langt nede.

 

Artikel billede

A. Solbær sætter skud fra den nederste del af planten og den letteste måde at sikre en forsyning af nye skud på er at fjerne de ældste grene.

 

Artikel billede

B. Alle dårligt placerede grene fjernes først. De kan sidde for langt nede på planten eller vokse indad og give for mange skud i midten af busken.

 

Artikel billede

C. Derefter skæres nogle af de ældste grene (normalt de tykkeste og mørkeste) af tæt ved deres udspringspunkt. Samlet stræbes mod at fjerne en tredjedel af hovedskuddene.

 

Artikel billede

D. Sådan vil planten sandsynligvis se ud efter at ca. en tredjedel af de gamle eller dårligt placerede skud er fjernet. Dette er en ung plante, så der er ikke fjernet mange skud. På ældre planter vil skuddene, som fjernes, være tykkere, og der kan være flere af dem. Nye skud vil udvikles til erstatning i løbet af sommeren. Denne metode sikrer, at der altid er nye skud på vej til erstatning for de gamle, og der er ikke nogen grene, som er mere end tre år gamle.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (75 stemmer)
Siden er blevet set 18.224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her