Logo

Avocadotræ - Persea americana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Avocadotræ - Persea americana

Avocadotræet stammer fra tropisk Amerika, hvor det dyrkes i stor skala. Træet kan dog også vokse i subtropiske områder, og man kan finde det dyrket i Sydspanien og i Israel.

 

Avocado er de store pærelignende bær af avocadotræet. Frugtkødet er vel­smagende, minder om smør i konsi­stens og i smag om fine nødder. Frug­ten varierer i form fra æble- over pære­til næsten agurkform. Farven varierer ligeledes, og der findes såvel grønne som purpur eller skinnende sorte frug­ter, der kan spises rå eller kogt. Det spiselige omslutter et meget stort, bit­tert smagende frø.

 

Pleje: Hvis frøet lægges i en potte og dækkes halvt med jord, kan man følge en morsom proces, der ganske vist tager ret lang tid. Det aflange, store frø stilles i potten med spidsen nedad. Jorden bør være en sphagnum-blandet pottejord. Der vandes, når jorden be­gynder at tørre ud, men ellers kræves kun tålmodighed.

Efter et antal uger vil frøet deles, idet de to store kimblade presses til sider­ne, og en kraftig kimrod vil bane sig vej ned i potten. Efter endnu nogen tid skyder planten en stængel i vejret, og bladene vil efterhånden udvikles. Bla­dene er spredte, hele og fjerstrengede. Planten er ganske dekorativ, men man vil aldrig opnå at se blomster, langt mindre frugter på sådanne potteplan­ter, der dyrkes i en stue.

 

Avocado (Persea americana).

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (18 stemmer)
Siden er blevet set 8.998 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!