Logo

Vintersnebolle - Viburnum tinus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vintersnebolle - Viburnum tinus

Vintersnebolle stammer fra Middel­havslandene og er en stedsegrøn busk, der i naturen kan blive 2-3 m, men som i baljer normalt ikke bliver mere end 1,5 m. Bladene er elliptiske, hel­randede og hårede på undersiden. Blomsterne er hvide til lyserøde med en fin duft, og frugterne bliver ved modenhed sorte.

 

Vintersnebolle (Viburnum tinus) overvintres i en kølig vinterhave. Om sommeren er den fyldt med blomster, hvis den stilles på en solrig terrasse eller i en atriumgård.

 

Pleje: Vintersnebolle skal have meget vand om sommeren, mens den om vinteren kun skal have netop så meget, at jorden ikke tørrer ud; hvis jorden bliver fuldstændig tør, taber planten bladene. Hvis man har mulighed for at anbringe planten udendørs på en lun plet om sommeren, vil den have godt af det. Der tilføres kun næring i som­merhalvåret.

Vintersnebolle kan trives i selv tør stueluft; men temperaturen i perioden november-januar må meget gerne komme ned omkring 5°C; frost tåler planten derimod ikke. Hvis tempera­turen derefter gradvis hæves, til den nærmer sig almindelig stuetemperatur, kan blomstringen fremskyndes. Plan­ten skal have meget lys og luft, dog ikke træk, og den tåler direkte sol.

 

Formering: Vintersnebolle formeres ved stiklinger i april eller august.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (17 stemmer)
Siden er blevet set 12.938 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her