Logo

Sneorme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sneorme

Sneorme er ikke orme, men larver af den gruppe biller, der kaldes blødvin­ger (Cantharidae). De voksne biller er ret store, 1,5-2 cm lange, med bløde dækvinger, der er beklædt med en dunagtig hårbeklædning. De lever af andre smådyr og træffes ofte i stort antal på træer og buske.

Sneorme er 1-2 cm lange, let fladtryk­te larver med tre par ben og en fløjls­agtig hårbeklædning. De har fået deres navn, fordi de i snevintre på dage med tø søger op på sneen for ikke at drukne i smeltevandet. Ellers skjuler de sig oftest under bark, sten eller på andre beskyttede steder, hvorfra de driver rov på små insekter og orme. Ved hjælp af enzymholdigt spyt opløser de byttedyrene, som derefter kan udsu­ges. Hen på foråret forpupper larverne sig, og de voksne biller kommer frem omkring løvspring. Både de voksne blødvinger og sneormene gør megen nytte i haven ved at æde andre insek­ter, deriblandt mange skadedyr.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (20 stemmer)
Siden er blevet set 6.358 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her