Logo

Agurkekaktus - Chamaecereus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agurkekaktus - Chamaecereus

 

Navnet kommer af det græske chamai = dværg, og cereus = søjle, og henty-

der til, at planten ligner en lille søjle. Slægten agurkekaktus, som kun rummer en enkelt art, Chamaecereus silvestris, stammer fra Argentina, hvor den blev fundet i 1905. Planten er rigt forgrenet med ca. 10 cm lange og ca. 1 cm tykke skud med lave ribber og bløde, hvide torne. I det tidlige forår fremkommer orangeskarlagen blomster. To særprægede former af Chamaecereus silvestris er i kultur. Det er 'Cristata', som har båndformede skud­spidser, og 'Aurea', som ikke har no­get bladgrønt og derfor er hvidgul. Begge former må podes på en hur­tigtvoksende grundstamme.

 

Pasning: For at få blomstring skal agurkekaktus holdes køligt, men frost­frit, og tørt om vinteren. Hvis planten står for varmt og får for meget vand, bliver væksten hurtig, men der kom­mer ingen blomster. Blomsterne luk­ker sig om aftenen og åbner sig igen 4-7 dage i træk. Om sommeren kræves meget vand og frisk luft.

 

Formering: Agurkekaktusformeres let ved hjælp af skud, der fjernes fra moderplanten og stikkes i en let, porøs jord. Stiklingerne beskyttes mod di­rekte sol og holdes jævnt fugtige. Der kan stikkes hele året, men det bedste tidspunkt er april-juni. De særprægede former bevares ved podning på en hurtigtvoksende grundstamme.

 

Agurkekaktus (Chamaecereus) har en masse skinnende røde blomster.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.155 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her