Logo

Ansellia - Ansellia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ansellia - Ansellia

Navnet er givet til ære for den engelske gartner John Ansell, som i 1841-1842 deltog i en ekspedition til floden Niger i tropisk Vestafrika.

 

Ansellia africana.

 

Orkideslægten Ansellia stammer fra Central- og Sydafrika. Alle arter vok­ser epifytisk. De har langagtige pseu­dobulber, falske knolde, der bærer 4-7 blade. Blomsterstænglen bliver 50-75 cm høj og bærer talrige blomster, der gennemsnitlig er 5 cm.

Ansellia africana blomstrer om foråret med brungule blomster.

 

Pasning: Ansellia kræver meget lys, men må dog beskyttes mod direkte sol. Dyrkningssubstratet kan bestå af en grov pottejord. I vækstperioden kræ­ves meget vand. Planterne pottes om hvert andet år. På de naturlige vokse­steder har Ansellia sin hvileperiode i månederne april-oktober, mens de i kultur hos os har hvileperiode om vinteren. Også i hvileperioden kræver de meget lys, men mindre vand. Fra marts til slutningen af april gives der meget vand, fra maj til slutningen af september noget mindre, i oktober meget, og i november begynder hvile­perioden. Der tilføres kun gødning i vækstperioden.

 

Formering: Når planten er blevet godt kraftig, kan den deles.

--
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?

Effektiv reklame - klik her