Logo

Aspidistra - Aspi'distra

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Aspidistra - Aspi'distra

Navnet kommer af græsk aspidion = et lille rundt skjold, og hentyder til støv­fangets form. Planteslægten Aspidistra stammer fra Japan. Aspidistra elatior er en flerårig bladplante, fra hvis krybende jord­stængel de 40-65 cm lange, grønne blade skyder frem. Bladene kan på det bredeste sted blive op til 10 cm. De ubetydelige blomster er grumset-vio­lette og fremkommer i niveau med jordoverfladen. Aspidistra elatior 'Va­riegata' har hvide eller gule længdestri­ber på bladene.

 

Pasning: Aspidistra stiller ikke store krav og er bl.a. derfor ofte anvendt i restaurantlokaler. Af den grund har Aspidistra fået påhæftet navne som jern- og øl-plante. I privathjem er den velegnet til nordvinduer, fordi den ik­ke behøver særlig meget lys. Den bed­ste udvikling af planten fremkommer, når den står i en god jordblanding. Den brogetbladede Aspidistra elatior 'Variegata' kræver lidt mere lys og lidt mindre næring.

Hvis der er for meget næring i jorden, har bladene tendens til at blive grønne.

 

Aspidistra trives i dyb skygge.

Formering: Formeringen sker om for­året ved deling af planterne.

 

Tips: Aspidistra trives under meget ringe lysforhold. I stuen er der mindst lys til højre og venstre for vinduet, hvad enten det vender mod syd eller nord. Andre planter til en mørk vokseplads er mahoniebregne, kongevin, dieffenbachia og monstera.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.077 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Neoregelia - Neoregelia carolinae - pasningForbavsende nok har botanikerne ikke kunnet blive enige om navnet på denne, en af de mest...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!