Logo

Birkefigen - Ficus benjamina

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Birkefigen - Ficus benjamina

Birkefigen blev opdaget i Indien i det 18. årh. og blev bragt til Europa af englænderne. Den har små blanke, tilspidsede, stedsegrønne blade og no­get nedhængende grene. I stue kan den blive op til et par m høj, i vinterhave og drivhus 6-8 m.

 

Birkefigen (Ficus benjamina) er en meget taknemmelig stueplante, der ikke kræver meget lys.

 

Pasning: Birkefigen kræver temmelig megen varme, dvs. temperaturen bør ligge på ca. 17°C om vinteren. Om sommeren må den beskyttes mod di­rekte sol, men den tåler temperaturer op til 27-30°C. Der må ikke tilføres vand, mens jorden stadig er våd. Ved høj temperatur og lav luftfugtighed er det godt at oversprøjte planterne for at undgå, at bladene tørrer ud. I den lyse tid tilføres regelmæssigt næring. Om­potning sker bedst om foråret, men det er kun nødvendigt at potte om, når rødderne stikker ud af pottehullet eller væksten er gået i stå. Den bedste pottejord til birkefigen er en blanding med ret stort indhold af ler. Den trives således glimrende i almindelig enheds­jord. Meget store planter pottes ikke om; kun fornys det øverste jordlag. Birkefigen hører i øvrigt til vore mest taknemmelige stueplanter og trives i selv lysfattige rum.

 

Formering: Birkefigen formeres ved hjælp af top- eller sideskudsstiklinger. Stikningen lykkes bedst om foråret. Der stikkes i en tørvejord, hvori der er blandet meget sand. Efter stikningen dækkes med plastic, og stikkekassen

anbringes et varmt sted, fx over en radiator.

 

Skadedyr: Birkefigen angribes ofte af spindemider, der er meget vanskelige at bekæmpe, fordi spindet på undersi­den af bladene beskytter mod de kemi­ske sprøjtemidler. Angreb af spinde­mider giver ofte gule eller brune plet­ter, og bekæmpelse må forsøges ved hjælp af et insektmiddel.

 

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (75 stemmer)
Siden er blevet set 26.996 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1170703-07-2017 17:52:59 k l petersen
har altid være meget glad for stuebirken og har en selv. og denne står nu af naturlig grundet på gulvet hvor den er i en potte som er stor den er plante i købt potte muld og dette har jeg ikke skifte ud i godt to år men trods dette ser den ud som om den har det godt ved den stadig skyder blade og røderne er i nu ikke til syne men er det så snart på tide at skifte det øverste lag når den har ståe med det så længe ?

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?