Logo

Catharanthus roseus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Catharanthus roseus

Catharanthus er en rigtblomstrende stueplante, der i sommerhalvåret kan dyrkes som altanplante. Giv den rigeligt vand og megen gødning.

Catharanthus er en tropisk plante, som vokser på Madagaskar, i Indonesien og i Brasilien. Den har trinde stængler og modsatte, blanke blade med kilefor­met basis. Blomsterne vokser frem i skudspidserne. Den var tidligere kendt under det botaniske navn Vinca rosea. Planten kan anvendes både i vindueskarmen, i altankassen og i udendørs plante kummer .

 

Catharanthus er en stueplante med røde blomster. Den er i nær familie med den kendte haveplante vintergrøn (Vinca minor).

 

Sorter: Catharanthus roseus har lyserøde blomster med mørkerødt øje. Den er ca. 30 cm høj.

Catharanthus roseus 'Nanus' har lyserøde blomster med mørkerødt øje. Ca. 15 cm høj.

 

Catharanthus blomstrer en stor del af året, fra marts til oktober.

 

Kultur: Catharanthus gror bedst i stor luftfugtighed, og jorden bør være jævnt fugtig. Hvis vandingen er svingende, bliver bladene let gule. Bladene overbruses jævnlig, gerne med lunkent vand. Planterne tåler megen sol, men bør dog beskyttes mod Solen midt på dagen.

 

Formering: Stiklinger tages fra planterne i februar-marts; de skal være 5-7 cm lange og stikkes i en jordblanding, der indeholder meget sand. For at få planterne til at blive buskede bør de unge planter knibes. Frøformeringen sker ved såning i januar ved ca.20°C. Efter spiringen prikles planterne en gang, før de pottes. De oppottede planter knibes en eller to gange for at gøre dem mere buskede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (16 stemmer)
Siden er blevet set 3.317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her