Logo

Cleistocactus - Cleistocactus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cleistocactus - Cleistocactus

Navnet Cleistocactus kommer af det græske ord kleistos, lukket, der henty­der til at, blomsterne knap nok åbnes. Planterne er hjemmehørende i Sydamerika. Det er søjlekaktus med rigt forgrenede, slanke stammer, som kry­ber hen over jordoverfladen eller hæn­ger over klippevægge.

Blomsterne er orange til røde, ofte S-formede.

 

Den hvidtornede Cleistocactus strausii har op til 9 cm lange blomster.

 

Cleistocactus bærer mange orangerøde blomster, som hver kun holder få dage.

 

Arter:

Cleistocactus baumannii bliver op til 2 m lang med 2-3,5 cm tykke stængler. I begyndelsen gror den ret opad, men senere bliver den krybende. Den har gulbrune torne. Blomsterne er orangerøde og 6-7 cm lange.

 op til 2 meter lange

 

Cleistocactus smaragdiflorus har indtil 2 m lange, oprette skud. De rørforme­de blomster er skarlagenrøde med smaragdgrønne spidser.

 

Cleistocactus strausii danner op til 3 m høje og 3-6 cm tykke søjler, som er forsynet med hvide torne. Blomsterne er op til 9 cm lange.

 

Cleistocactus wendlandiorum er slank og har gullige torne. De gulrøde blom­ster fremkommer allerede, når planten kun er 20-30 cm høj.

 

Pleje: Om sommeren holdes høj luftfugtighed, og der gives meget vand og  næring. Om vinteren holdes planterne tørt, men fuldstændig udtørring skal undgås. Temperaturen må ikke kom­me under 10°C. Som dyrkningssubstrat anvendes en kraftig, færdigblandet jordblanding.

 

Formering: Stikning sker ved hjælp af stiklinger, som efter skæringen har ligget nogle dage til tørring. Der stik­kes i en grov tørvejord. Såning sker bedst i februar i en let og porøs jord. Temperaturen holdes på 20-22°C. Un­der spiringen må frøet ikke tørre ud.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.658 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os