Logo

Cleyera - Cleyera japonica

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cleyera - Cleyera japonica

Cleyera har fået navn efter en læge og soldat i tjeneste hos det nederlandske ostindiske kompagni på Java og i Ja­pan i det 17. årh. Planten er hjemme­hørende i Indien, Kina og Japan.

Det er arten Cleyera japonica, som er i kultur; af den kendes sorten Cleyera japonica 'Tricolor', der har brogede blade, grønne ved midternerven, gule til hvide langs bladranden. Den blom­strer i september med hvide blomster. Senere fremkommer røde frugter.

 

Pleje: Cleyera klarer sig godt ved tem­peraturer mellem 7°C og 18°C. Der vandes og gødes jævnlig om sommeren og moderat om vinteren. Plantens bla­de har godt af at blive oversprøjtet af og til. Den tåler ikke skarp sol.

 

Formering: Cleyera formeres om for­året ved hjælp af stiklinger. Mens rød­derne dannes, kan der dækkes med plastic for at holde tilstrækkelig høj luftfugtighed. Jordtemperaturen bør være omkring 18°C. Når planten er begyndt at skyde, knibes den for at få tilstrækkelig forgrening.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.193 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her