Logo

Decabelone - Decabelone grandilflora

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Decabelone - Decabelone grandilflora

Decabelone grandiflora stammer fra Afrika, hvor den findes i Botswana, Transvaal og Kaplandet.

Planten har mange cylinderformede, mørkegrønne stængler, der bliver op til 20 cm lange og som er ca. 2 cm i tværsnit. Stænglerne er forsynet med tandede ribber. På hver tand sidder tre fine, børstelignende torne. De lysegu­le, brunrødt plettede blomster, der udvikles fra grunden af de yngste skud, er 9-14 cm lange og ca. 5 cm brede. Kronfligene er bredt trekantede og slutter i en ca. 1/2 cm lang spids.

 

Pasning: Decabelone kræver en tør og varm vokseplads og om vinteren en temperatur på ca. 20°. Om sommeren foretrækker den en solrig placering. Hvis man vander planten på kolde, mørke dage, kan den let rådne. Selv om planten ikke må få ret meget vand om vinteren, må stænglerne heller ikke tørre for meget ind, fordi det derved bliver vanskeligere at få den i groning igen om foråret. Pottejorden kan bestå af grusblandet enhedsjord med god mulighed for afdræning.

 

Formering: Ved frøformering af Deca­belone kan frøet spire i løbet af et døgn; men hvis temperaturen er for lav og fugtigheden for høj, rådner frøplan­terne hurtigt. Derfor poder man dem ofte over på en grundstamme af fx Caralluma burchardii eller Ceropegia woodii.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.828 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?Effektiv reklame - klik her