Logo

Eksplosions­plante - Pilea nummulariifolia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eksplosions­plante - Pilea nummulariifolia

Eksplosionsplante tilhører samme fa­milie som brændenælden. Det er en urteagtig plante med krybende vækst, gulgrønne, ru blade og lysegrønne småblomster, hvis støvknapper ved modning retter sig op med et sæt og slynger blomsterstøvet ud i luften som en lille røgsky; heraf det danske navn.

 

Pasning: Eksplosionsplante kan dyrkes i enhedsjord. Den foretrækker almin­delig stuetemperatur, og om vinteren må temperaturen ikke komme under 10°C. Om sommeren vander man re­gelmæssigt, og samtidig med vandin­gen tilfører man næringsstof, fx 3 g blandingsgødning pr. liter vand. Om vinteren vandes mere moderat og uden næringsstof. For at få kompakte plan­ter kan man skære planterne tilbage om foråret. Eksplosionsplante hører til de ikke-lyskrævende planter og kan anvendes som ampelplante i nordvend­te vinduer.

 

Formering: Om foråret kan eksplo­sionsplante formeres ved 6-10 cm lan­ge stiklinger, der stikkes ved 20-22°C i enhedsjord. Når planterne har fået rod, sættes de i småpotter.

En nær slægtning til eksplosionsplan­ten er aluminiumsplanten (Pilea cadie­rei), der også anvendes som stueplan­te, gerne i nordvinduer. (Se denne).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.359 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her