Logo

Elfenbenspalme - Phytelephas macrocarpa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Elfenbenspalme - Phytelephas macrocarpa

Anvendelse: Kernerne anvendes som »vegetabilsk elfenben«.

Slægtsnavnet er dannet af de græske ord phyton, som betyder plante, og elephas, som betyder elfenben. Arts­navnet er dannet af de græske ord makro = stor og karpos = frugt. Elfenbenspalmen er hjemmehørende i det tropiske Amerika og dyrkes enkel­te andre steder i troperne. Den udvik­les til en lille palme med en stamme på højst 2 m. Bladene er fjerdelte og kan blive 5-6 m lange.

De anvendes til tagdækning, og bladfi­brene bruges til tovværk. Den vigtigste plantedel er den hønseæg-store kerne, som er meget hård og elfenbenshvid. Kerner­ne skæres til knapper og små nipsfigu­rer; materialet kaldes »vegetabilsk el­fenben«. Indtil fremkomsten af mo­derne kunststoffer spillede kernerne en vis økonomisk rolle i de egne, hvor planten vokser. Elfenbenspalmen er meget vanskelig at dyrke i væksthus eller stue, og den har derfor kun ringe betydning som prydplante.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.631 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
292613-11-2011 09:17:31 Hanne Borre
Hej.
jeg synes, det er en fyldestgørende beskrivelse og tegning af elfenbenspalmen, når man gerne vil have et hurtigt overblik. Jeg var glad for, der stod lidt om størrelsen af frøene. Men hvilket æg er det, der sammenlignes med? Jeg går ud fra,det er hønseæg, men for præcitionens skyld burde det stå der.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?Effektiv reklame - klik her