Logo

Fakir - Crossandra infundibuliformis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fakir - Crossandra infundibuliformis

Fakir er en ca. 40 cm høj, stedsegrøn busk, som hører hjemme i Indien. Bladene er mørkegrønne, blanke og let bølgede. Blomsterne er orangegule eller laksefarvede og samlet i oprette aks. Den almindeligste handelssort er Crossandra infundibuliformis 'Mona Wallhed', der er fremavlet i Sverige. Denne sort er mere kompakt af vækst og har større blomster af dybere farve end arten.

 

Fakir er en potteplante, som aldrig må tørre ud. Den skal vandes med 20°C varmt vand.

 

Pasning: Som pottejord til fakir er enhedsjord velegnet. Planten tåler ik­ke direkte sol og foretrækker stor luft­fugtighed. Det er udmærket at over­sprøjte planten regelmæssigt med vand af stuetemperatur, ligesom det vand, man vander potteklumpen med, bør være kuldslået. Fra marts til oktober vandes den regelmæssigt med næring iblandet vandingsvandet, mens planten om vinteren holdes mere tørt og ikke tilføres næring. Pottejorden må aldrig få lov at blive helt tør, og temperatu­ren må ikke komme under 12°C om vinteren. Tør luft og stærkt lys giver ind rullede blade, og vanding med for koldt vand giver brune bladpletter.

 

Formering: Man kan formere fakir ved hjælp af frø, der sås ved ca. 22°C i spagnum; men sorten 'Mona Wallhed' er steril og kan kun formeres ved stiklinger. Man tager skudspidserne af planter i god vækst og stikker dem i spagnum ved en temperatur på 22-25°C. For at holde på fugtigheden dækker man stiklingekassen med pla­stic. Når stiklingerne har slået rod, giver man efterhånden planterne mere luft.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.121 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
215824-10-2013 16:48:29 Birgit
Skal aksene klippes af efter afblomstring ???

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!