Logo

Gongora - Gongora

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gongora - Gongora

Gongora er en epifyt, dvs. den vokser på andre planter uden at tage næring fra dem. Den er hjemmehørende i tropiske skovområder i Amerika. Det er en særpræget plante, der for det meste har to store blade, hængende blomsterstande og ægformede pseudo­bulber, dvs. overjordiske stængelfor­længelser, fyldt med svampet oplags­næringsvæv.

 

Gongora quinquenervis er en orkide med meget særprægede blomster.

 

Pleje: Dyrkningssubstratet til Gongora skal være så groft som muligt, så at vandet hurtigt løber bort og der bliver god mulighed for lufttilgang til rødder­ne. Man kan bruge en meget grov spagnum. Om sommeren må planten beskyttes mod stærk sol. I vækstperio­den april-oktober skal Gongora have meget vand, og næringen tilføres re­gelmæssigt med vandingsvandet. Om vinteren tilføres mindre vand og ingen næring. Planterne skal omplantes se­nest det 3. år, idet spagnumen da vil være delvis nedbrudt og derfor giver mindre luftadgang. Deling af planten sker samtidig med ompotningen.

 

Arter:

Gongora galeata har okkergule blomster i juni-august.

Gongora quinquenervis har enten mørkt purpurbrune blomster eller gul­hvide blomster med en purpur plet. Blomsterne er fremme i april-juni.

 

Sygdomme og skadedyr: Ved angreb af skadedyr som bladlus, uldlus og spindemider må man forsøge at be­kæmpe disse ved hjælp af skadedyrs­midler, men bekæmpelsen kan være vanskelig. Dersom der forekommer bladpletter, kan de være en følge af svampeangreb, og man kan forsøge at bekæmpe dem ved hjælp af et svampe­middel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.950 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her