Logo

Gongora - Gongora

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gongora - Gongora

Gongora er en epifyt, dvs. den vokser på andre planter uden at tage næring fra dem. Den er hjemmehørende i tropiske skovområder i Amerika. Det er en særpræget plante, der for det meste har to store blade, hængende blomsterstande og ægformede pseudo­bulber, dvs. overjordiske stængelfor­længelser, fyldt med svampet oplags­næringsvæv.

 

Gongora quinquenervis er en orkide med meget særprægede blomster.

 

Pleje: Dyrkningssubstratet til Gongora skal være så groft som muligt, så at vandet hurtigt løber bort og der bliver god mulighed for lufttilgang til rødder­ne. Man kan bruge en meget grov spagnum. Om sommeren må planten beskyttes mod stærk sol. I vækstperio­den april-oktober skal Gongora have meget vand, og næringen tilføres re­gelmæssigt med vandingsvandet. Om vinteren tilføres mindre vand og ingen næring. Planterne skal omplantes se­nest det 3. år, idet spagnumen da vil være delvis nedbrudt og derfor giver mindre luftadgang. Deling af planten sker samtidig med ompotningen.

 

Arter:

Gongora galeata har okkergule blomster i juni-august.

Gongora quinquenervis har enten mørkt purpurbrune blomster eller gul­hvide blomster med en purpur plet. Blomsterne er fremme i april-juni.

 

Sygdomme og skadedyr: Ved angreb af skadedyr som bladlus, uldlus og spindemider må man forsøge at be­kæmpe disse ved hjælp af skadedyrs­midler, men bekæmpelsen kan være vanskelig. Dersom der forekommer bladpletter, kan de være en følge af svampeangreb, og man kan forsøge at bekæmpe dem ved hjælp af et svampe­middel.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.252 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skildpaddeplante – Dioscorea ElephantipesEn skildpadde plante, også kendt som elefantfod yam, er en mærkelig, men vidunderlig...
• Fluesmækker - flammesværd - Vriesia splendens - pasningVriesia, en bromelierne, er ligesom de øvrige både særpræget og iøjnefaldende. Opkaldt...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!