Logo

Greenovia - Greenovia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Greenovia - Greenovia

Greenovia har fået sit navn til ære for den engelske geolog George Bellas Greenough (1778-1855).

Denne planteslægt er hjemmehørende på De Canariske Øer, hvor den vokser i ca. 2000 m's højde. Bladene danner en roset, der i hvileperioden lukker sig kugle- eller bægerformet. Ældre plan­ter udvikler en blomsterstand med en tætbladet blomsterstængel fra midten af rosetten. De gule blomster er samlet i en stærkt forgrenet blomsterstand. Efter at rosetten har blomstret, dør planten.

 

Greenovia minder om Aeonium, som den også er i familie med.

 

Pasning: Jorden skal være humusrig og let gennemtrængelig for vand; en blan­ding af spagnum og grus kan anvendes. Greenovia tåler ikke direkte sol, og i vækstperioden skal der regelmæssigt tilføres vand og næring; uden for vækstperioden må den ikke få ret me­get vand. I vinterperioden tilføres ikke næring, og temperaturen bør ikke komme under 10°C.

 

Formering: Greenovia kan formeres både ved frø og ved hjælp af de små­planter, der i vækstperioden kan tages fra moderplanten.

 

Arter: Greenovia aurea har omvendt ægformede, blågrønt duggede blade. I naturen bliver bladene op til 40 cm i tværsnit, men i kultur bliver de ikke mere end 10-15 cm. Den er den almin­deligste af Greenovia-arterne. Greenovia dodrantalis findes i naturen kun på Tenerife. Bladene er af en klar, blågrøn farve og duggede. Planten danner mange sideskud.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.947 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her