Logo

Guldfrugt­palme - Chrysalidocarpus lutescens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Guldfrugt­palme - Chrysalidocarpus lutescens

Guldfrugtpalmen er en lille fjerpalme, som hører hjemme i de varmere og fugtigere egne af Madagaskar og på den nærliggende øgruppe Comorerne. I sit hjemland bliver guldfrugtpalmen 7-8 m høj. Den skiller sig lidt ud fra de andre palmer ved, at dens blomster­stande udvikles på stammen under den bladbærende top og ikke mellem bla­dene. Frugten er en stor gulbrun til gylden nød. Stammen bliver sjældent mere end 50-60 cm høj; den er leddet og gul. Bladene er stilkede og fjerdelte og kan blive indtil ca. 1 m lange og 40-­50 cm brede. Bladstilkene er gule med sorte prikker.

 

 

Pleje: Her i landet dyrkes guldfrugt­palmen som potteplante og bør altid stå indendørs. Palmen kræver ret høj temperatur, nemlig omkring 25°C hele året, og temperaturen bør under ingen omstændigheder komme under 15°C, heller ikke om natten eller i den mørke vintertid.

Jorden bør være kraftig, og der bør gives regelmæssig gødning med van­dingsvandet. Palmen kan ikke tåle at tørste, og potten bør stilles i en under­skål, som altid skal være halvfuld af vand. Desværre kan guldfrugtpalmen ikke blomstre og sætte frugt hos os.

 

Formering: Guldfrugtpalmen formeres ved frø, som importeres fra Madaga­skar. Frøet sås i en ret kraftig jord på undervarme ved ca. 22-25°C straks efter hjemkomsten. Så snart frøplan­terne er store nok, pottes de, og de bør derefter pottes om mindst hvert 2. år. Guldfrugtpalmen er tilbøjelig til at danne sideskud ved rodhalsen. Disse sideskud kan aftages i forbindelse med ompotningen og pottes hver for sig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (29 stemmer)
Siden er blevet set 11.431 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
113607-01-2013 07:58:32 Leif.
Mine guldfrugtpalmer er nu ca.5 m høje med blade 2 m lange
men det har også noget med klimaet at gøre.
Der bliver dannet masser af blomster hele tiden,der så bliver
til frugter som såspirer til nye palmer efter de er blevet modne og er faldet ned men som skrevet Thailand.113706-01-2013 19:02:19 anne Tobiassen
Hvorfor bliver bladspidserne brune og visner ? er der noglr sygdomme og hvornår starter man gødningen?
113822-10-2012 06:59:04 leif.
Den har jeg mange af men bor også i Thailand,bierne
elsker at suge pollen fra blomsterne.
Leif.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her