Logo

Kattesvans - Acalypha hispida

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kattesvans - Acalypha hispida

Kattesvans er hjemmehørende i Indi­en. De langstilkede blade er bronze­grønne og ægformede. Planterne dyr­kes p.gr. af de små blomster, som er samlet i lange, slapt hængende, sam­mensatte, stærkt røde blomsterstande, der er længere end bladene. Der findes både hun- og hanplanter; men hun­planterne er de eneste, der dyrkes som dekorationsplanter.

 

Kattesvans (Acalypha hispida). På grund af de dekorative blomsterstande hos hunplanterne dyrker man kun disse og ikke hanplanterne.

 

Pleje: Til kattesvans kan bruges en spagnum-standardjord. Temperaturen skal helst være 18-20°C. I vækstperio­den, dvs. den lyse halvdel af året, må der regelmæssigt tilføres vand og næ­ring; men der bør ikke komme vand på blade og blomster. Om vinteren tilføres kun netop så meget vand, at man undgår udtørring af jorden, og der tilføres ingen næring.

 

Formering: Kattesvans formeres ved ca. 10 cm lange stiklinger; formeringen lykkes bedst om foråret. Topstiklinger giver hurtigst færdige planter, men ledstiklinger (stængelstiklinger) kan også anvendes. Der stikkes i luftig spagnum ved en temperatur på om­kring 18-20°C og holdes sluttet luft og dermed høj luftfugtighed ved hjælp af plastic. Normalt er der under sådanne betingelser rod på stiklingerne i løbet af 2-3 uger. For at få forgrenede planter kan man knibe toppen bort, så at der kun er fire blade tilbage på hver stængel. Den bortknebne top kan bru­ges som stikling.

 

Andre arter:

Kobberblad (Acalypha wilkesiana) er en bladplante, der er i nær familie med katte­svans. Kobberblad er hjemmehørende i Ostindien. Den dyrkes p.gr. af de smukt marmorerede blade, hvis farve varie­rer fra stærkt rød til brun. Blomster­standen er kortere end bladene og næsten skjult. Se artiklen Kobberblad.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.474 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!