Logo

Kentia-palme - Howeia belmoreana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kentia-palme - Howeia belmoreana

Slægtsnavnet Howeia er afledt af finde­stedet for palmen, Øen Lord Howe Island (med hovedstaden Kentia) øst for Australien. Kentia-palme har op­rette, brede, fjersnitdelte blade, der kan blive op til 3 m lange. Bladstilken er kort. Planten vokser langsomt.

 

Pleje: Kentia-palme er meget skygge­tålende og tåler ikke direkte sol. En luftig jord, baseret på en tørveblanding, er velegnet; potten bør være høj og

slank, da rødderne er lange og søger nedad. I vækstperioden februar-okto­ber kræver planterne meget vand og næring og hyppige overbrusninger. Om vinteren tilføres ingen næring; temperaturen bør da ikke komme un­der 15°C, og vandingen begrænses. Hvis planten ikke vandes tilstrækkeligt og ikke bliver overbruset regelmæssigt, eller hvis bladene udsættes for stød, får de efterhånden brune pletter, og de nederste blade falder af. Brune blad­spidser skal skæres af få mm før det grønne plantevæv; hvis det skæres af for tæt ved frisk væv, bliver dette også beskadiget og ødelægges. Ompotning foretages, når potten bliver for lille til planten.

 

Formering: Palmerne formeres ved frø, der må importeres; spire-evnen forsvinder imidlertid hurtigt, hvorfor frøet må sås straks efter hjemkomsten. Man kan give det en særlig spirings-fremmende behandling ved at lægge det i 30-35°C varmt vand i to døgn. Derefter sås det straks i en fin spag­numblanding ved en temperatur på 25 -30°C. Spiretiden kan variere fra 14 dage til 3 år. Småplanternes rødder er meget sarte og beskadiges let eller knækker ved potning. Efter ompotning holdes høj luftfugtighed, f.eks. ved at anbringe potten på en omvendt potte i en skål vand, og der pottes om, så snart rødderne når pottekanten.

 

Andre arter:

Palmer, her Howeia forsteriana, er store dekorative planter, der ikke er særlig lyskrævende.

Howeia forsteriana er en nær slægtning. Den har slank stamme med langstilkede blade; bladene er længst nede på stammen hængende, mens de er oprette højere oppe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.582 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her