Logo

Kobberblad - Acalypha wilkesiana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kobberblad - Acalypha wilkesiana

Acalypha er en variant af græsk aka­lephe = nælde; Linrie gav denne plan­teslægt navnet p.gr. af de nældelignen­de blade.

Kobberblad er hjemmehørende i Ar­gentina. Den dyrkes p.gr. af de deko­rative blade, som næsten skjuler de små blomster, der sidder samlet i lange blomsterstande.

 

Pleje: For at bladene skal kunne ud­vikle bladmønstrene så smukt som mu­ligt, må kobberblad have en lys place­ring, uden at direkte sol dog rammer den. Den bedste temperatur er 18-20°C, og luftfugtigheden skal være så høj som mulig. Regelmæssige over­brusninger med kuldslået vand kan medvirke til, at bladene ikke kommer til at hænge. I sommerperioden tilføres gødning med hver vanding, men om vinteren tilføres kun vand. Jorden, der kan bestå af en standard-jordblanding, må aldrig tørre ud. Ved vanding bør der vandes så meget, at vandet løber ud i underskålen; men overskydende vand hældes bort efter 10 minutters forløb.

 

Formering: Kobberblad formerer man bedst i marts ved top- eller ledstiklin­ger; topstiklinger giver hurtigst resul­tat. Der stikkes i en standard-jordblan­ding hovedsagelig bestående af tørv, og temperaturen i jorden skal helst være 18-20°C; det kan f.eks. opnås ved, at stikke kassen stilles på en radia­tor. For at opnå så stor luftfugtighed som muligt holdes der ved hjælp af klar plastic sluttet luft omkring stiklinger­ne. Stiklingerne vil normalt have rod i løbet af 2-3 uger.

 

Sorter: De bedste er 'Musaica' og 'Godseffiana' .

 

Andre arter: Kattesvans (Acalypha hi­spida), se denne artikel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.172 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her