Logo

Kobberblad - Acalypha wilkesiana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kobberblad - Acalypha wilkesiana

Acalypha er en variant af græsk aka­lephe = nælde; Linrie gav denne plan­teslægt navnet p.gr. af de nældelignen­de blade.

Kobberblad er hjemmehørende i Ar­gentina. Den dyrkes p.gr. af de deko­rative blade, som næsten skjuler de små blomster, der sidder samlet i lange blomsterstande.

 

Pleje: For at bladene skal kunne ud­vikle bladmønstrene så smukt som mu­ligt, må kobberblad have en lys place­ring, uden at direkte sol dog rammer den. Den bedste temperatur er 18-20°C, og luftfugtigheden skal være så høj som mulig. Regelmæssige over­brusninger med kuldslået vand kan medvirke til, at bladene ikke kommer til at hænge. I sommerperioden tilføres gødning med hver vanding, men om vinteren tilføres kun vand. Jorden, der kan bestå af en standard-jordblanding, må aldrig tørre ud. Ved vanding bør der vandes så meget, at vandet løber ud i underskålen; men overskydende vand hældes bort efter 10 minutters forløb.

 

Formering: Kobberblad formerer man bedst i marts ved top- eller ledstiklin­ger; topstiklinger giver hurtigst resul­tat. Der stikkes i en standard-jordblan­ding hovedsagelig bestående af tørv, og temperaturen i jorden skal helst være 18-20°C; det kan f.eks. opnås ved, at stikke kassen stilles på en radia­tor. For at opnå så stor luftfugtighed som muligt holdes der ved hjælp af klar plastic sluttet luft omkring stiklinger­ne. Stiklingerne vil normalt have rod i løbet af 2-3 uger.

 

Sorter: De bedste er 'Musaica' og 'Godseffiana' .

 

Andre arter: Kattesvans (Acalypha hi­spida), se denne artikel.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.834 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Forårs- og sommerløgLøgvækster kan dyrkes i potter og enten blomstre på deres normale tidspunkt, eller de kan...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os