Logo

Kongepalme - Roystonia regia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kongepalme - Roystonia regia

Kongepalmen stammer fra De Caraibi­ske Øer mellem Florida i nord og Venezuela i syd, og den er Cubas nationaltræ. Den er nu udbredt i man­ge tropiske og subtropiske lande, hvor den har vist sig velegnet som gadetræ; den er f.eks. det vigtigste gadetræ i Cairo.

Kongepalmen danner en 10-14 m høj, lige stamme, som er tykkest nogenlunde midtpå og har en grålig, lysende bark. Stammen er glat bortset fra blad­arrene. Bladene har store, omslutten­de bladskeder , som kan blive 2-3 m lange; bladene er dobbelt fjerdelte. Bladribberne kan blive 2,5-3 m lange med indtil 70 cm lange stråler; stråler­nes småblade er 1-2 cm lange; trods størrelsen virker bladene derfor graci­øse.

 

Pleje: Kongepalmen formeres ved frø, som sås ved ca. 22°C i en næringsrig, sandholdig jord. Senere ompotning må foregå i en kraftig, men vandgennem-

trængelig jord. Kongepalmen må al­drig tørre ud og bør i vækstperioden overbruses mindst to gange daglig; der bør gives gødning i vandet en gang ugentlig. I vintertiden kan overbrus­ningen indskrænkes til en gang daglig; samtidig bør man spare lidt på van­dingen, og man bør undlade gødsk­ning.

 

Anvendelse: Kongepalmen ses af og til som potteplante; men den bliver stor og er kun egnet for aulaer og andre store rum.

Se også artiklen Kålpalme.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.874 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!