Logo

Koralbær - Nertera granadensis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Koralbær - Nertera granadensis

Det danske navn koralbær hentyder til plantens frugter, mens det botaniske navn Nertera, af græsk nerteros = beskeden, simpel, hentyder til plan­tens vækstform. Koralbær er en fler­årig urt, hjemmehørende i Sydamerika og New Zealand. Den har nedliggende stængler med små cirkelrunde blade. Blomsterne er uanselige, grønne og ca. 5 mm store, mens frugterne er ca. 4 mm, runde og iøjnefaldende røde. Det er de holdbare frugter, der giver plan­ten dens dyrkningsmæssige værdi.

 

Pleje: Koralbær stiller ikke krav om høje temperaturer. I vækstperioden, den lyse del af året, er 15-16°C til­strækkeligt; om vinteren skal planten blot holdes frostfrit. Jorden skal helst være fugtig hele tiden; men vanding bør ske fra underskålen, idet løvet ikke tåler at blive fugtigt. Næring kan tilfø­res sammen med vandingsvandet. Når planten blomstrer, kan man ved hjælp af en blød pensel overføre støv fra den ene blomst til den anden for at få bedre frugtsætning. Jorden skal være meget luftig, og der skal være gode mulighe­der for afdræning af vandingsvandet; en sådan jord kan f.eks. bestå af en tørveblanding. Potten bør være så lav som mulig, da koralbærs rodsystem ikke er dybtgående.

 

Formering: Koralbær kan formeres ved frø. Frøformeringen, der bedst sker i det tidlige forår, resulterer ofte i kraftigtvoksende planter, der sætter få bær. Deling er dog den hyppigst an­vendte formeringsmetode og foregår ved, at små totter af planten overføres til de potter, hvor de færdigudvikles.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (12 stemmer)
Siden er blevet set 2.058 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
142117-10-2011 13:49:09 Lise Nielsen
Jeg har et spørgsmål om en Chokoladeblomst. Den har stået i høj krukke ude i sommer og været meget elegant og fin. Hvordan kan den overvintre? Skal den ind i en potte eller skal den opbevares sammen med mine Dahliaknolde? Kan den evt. blive ude tildækket?

Afstemning
Hvad har du i din have?