Logo

Koralbusk - Erythrina crista-galli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koralbusk - Erythrina crista-galli

Koralbusk er hjemmehørende i Brasi­lien, hvorfra den i 1633 blev bragt til Italien og taget i kultur. Slægtsnavnet Erythrina er afledt af græsk erythros = rød; de iøjnefaldende blomster er nemlig røde. Koralbusk er en busk eller halvbusk, dvs. de nederste dele af skuddene er forveddede, mens de øverste dele er urteagtige. Den kan blive op til 150 cm høj og kræver megen plads. Grenene er tykke og forsynet med barktorne. Bladene er trekoblede, med læderagtige småbla­de. Blomsterne er store, skarlagenrøde og samlet i endestillede blomsterstan­de. Bælgen er indsnøret mellem frø­ene.

 

Pleje: Koralbusk kræver en nærings­rig, porøs jord, der giver god mulighed for afdræning af vandingsvandet. Om sommeren, hvor planten kan stå uden­dørs, vandes og gødes hyppigst; nærin­gen kan tilføres med vandingsvandet. Om efteråret, når hvileperioden be­gynder, reduceres vandtilførslen efter­hånden, og der tilføres slet ikke næ­ring. Overvintringen skal ske frostfrit. Om foråret, når væksten igen skal begynde, beskæres planten, og den stilles varmt, ved ca. 20°C, for at få de nye skud i vækst.

 

Formering: Formering kan ske ved frø, der sås i januar, eller ved stiklinger.

 

Koralbusks røde blomster er særprægede og iøjnefaldende.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 4.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
764719-10-2016 09:57:02 inge hansen
jeg har en koralbusk som er 20 år og har nogle meget flotte stammer ham der skulle købe den sprang fra i sidste øjeblik .så den er til salg nu
205727-02-2012 14:04:45 Erik Madsen
Er begejstret for denne plante, har haft den for nogle år siden, men grundet forkert oplysning om, hvordan den skulle vinteropbevares, gik den ud. Hvor kan jeg købe en ny? Jeg har forgæves søgt efter den.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her