Logo

Koralkirsebær - Solanum capsicastrum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koralkirsebær - Solanum capsicastrum

Koralkirsebær er hjemmehørende i det sydlige Brasilien, hvor planten bliver 30-60 cm høj. Bladene er lancetforme­de og helrandede med bølget rand.

Koralkirsebær anvendes ofte som en en­gangsplante, der kasseres efter bærfald.

Blomsterne er hvide, og de dekorative frugter, for hvis skyld planten dyrkes, er kuglerunde og orange til skarlagen­røde.

 

 

Pleje: Planterne udvikles bedst på en lys og luftig plads; koralkirsebær kan f. eks. stå udendørs om sommeren. I sol udvikles de stærkeste farver på frugter­ne. Koralkirsebær stiller ikke særlige krav til temperaturen; normal stuetem­peratur i vækst- og frugtbæringsperio­den er passende, mens planten i vinter­tiden, efter at frugterne er faldet, kan nøjes med 1SOC. I den lyse halvdel af året vandes rigeligt, og der tilføres jævnlig næring, mens der i den mørke halvdel af året vandes noget mindre og ikke tilføres næring. Som dyrknings­substrat kan bruges en standard-jord­blanding.

 

Formering: Koralkirsebær formeres al­mindeligvis ved frø, der sås i en stan­dard-jordblanding i februar-april. I spiringsperioden holdes en temperatur i spirekassen på ca. 20°C; den kan opnås ved, at man stiller så kassen på en radiator. Når frøene er spiret, sæn­kes temperaturen til ca. 15°C, og efter en måneds tid er planterne klar til prikling. Efter 3-5 måneder er de ud­priklede småplanter klar til potning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.262 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her