Logo

Koralkirsebær - Solanum capsicastrum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Koralkirsebær - Solanum capsicastrum

Koralkirsebær er hjemmehørende i det sydlige Brasilien, hvor planten bliver 30-60 cm høj. Bladene er lancetforme­de og helrandede med bølget rand.

Koralkirsebær anvendes ofte som en en­gangsplante, der kasseres efter bærfald.

Blomsterne er hvide, og de dekorative frugter, for hvis skyld planten dyrkes, er kuglerunde og orange til skarlagen­røde.

 

 

Pleje: Planterne udvikles bedst på en lys og luftig plads; koralkirsebær kan f. eks. stå udendørs om sommeren. I sol udvikles de stærkeste farver på frugter­ne. Koralkirsebær stiller ikke særlige krav til temperaturen; normal stuetem­peratur i vækst- og frugtbæringsperio­den er passende, mens planten i vinter­tiden, efter at frugterne er faldet, kan nøjes med 1SOC. I den lyse halvdel af året vandes rigeligt, og der tilføres jævnlig næring, mens der i den mørke halvdel af året vandes noget mindre og ikke tilføres næring. Som dyrknings­substrat kan bruges en standard-jord­blanding.

 

Formering: Koralkirsebær formeres al­mindeligvis ved frø, der sås i en stan­dard-jordblanding i februar-april. I spiringsperioden holdes en temperatur i spirekassen på ca. 20°C; den kan opnås ved, at man stiller så kassen på en radiator. Når frøene er spiret, sæn­kes temperaturen til ca. 15°C, og efter en måneds tid er planterne klar til prikling. Efter 3-5 måneder er de ud­priklede småplanter klar til potning.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!