Logo

Mackaya - Mackaya bella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mackaya - Mackaya bella

Mackaya bella er hjemmehørende Sydafrika. Bladene er glatte, elliptiske og tandede i randen. De lyslilla blom­ster, der er ca. 5 cm store, er samlet i oprette, ret korte klaser. Slægtsnavnet er givet til ære for skotten James Townsend Mackay (1775-1862), som var botaniker og gartner og grundlagde den botaniske have ved Trinity College i Dublin i 1806.

 

Pleje: Mackaya bella ynder en lys placering uden direkte sol. Pottejor­den kan bestå af en standard-jordblan­ding, f.eks. enhedsjord. Om somme­ren tilføres regelmæssigt vand og næ­ring, mens der om vinteren vandes mindre og gødskning undlades. Tem­peraturen må ikke komme under 10°C; men ellers tåler Mackaya bella normal stuetemperatur. For at holde planterne kompakte må de knibes.

 

Formering: Som stikkemateriale kan bruges afknebne skudspidser, der skal være 6-10 cm lange. Stikketemperatu­ren skal være 20-25°C. Det kan opnås ved at stille stikkekassen på en radiator med lidt varme. For at holde sluttet luft og dermed høj luftfugtighed dæk­kes stiklingerne med klar plastic.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 11.628 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her