Logo

Pellionia - Pellionia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pellionia - Pellionia

Pellionia er hjemmehørende i Sydøst­asien og omfatter krybende planter med smukke blad tegninger; den blev indført i Europa i slutningen af det 19. årh. Det botaniske navn er givet til ære for den franske marineofficer Alphon­se Pellion (1796-1868), der som ung deltog i Freycinets opdagelsesrejse Jorden rundt i 1817-20.

 

Pellionia har smukke bladtegninger i mange nuancer.

 

Pleje: Pellionia kræver en luftig, næ­ringsrig pottejord, og i vækstperioden skal der regelmæssigt tilføres næring. Luftfugtigheden skal være høj; Pellio­nia gror bedst på en omvendt potte i en skål med vand og tåler ikke direkte sol. Ompotning foretages om foråret, men kun, hvis planten er blevet for stor til potten.

 

Formering: Pellionia formeres ved stiklinger, bedst om foråret. Stikkekas­sen kan med fordel anbringes over en radiator for at holde høj temperatur i stikke jorden.

 

Arter:

Pellionia pulchra har smukke blade, hvis overside bærer mørke teg­ninger langs bladnerverne, medens bladpladen i øvrigt er lysegrøn. Under­siden af bladet er violet. Arten er meget anvendelig som hængeplante.

 

Pellionia repens har noget saftige, kry­bende stængler. Blomsterstænglerne er opstigende, bladenes overside oliven­grøn med bronzefarvet skær. Bladene har for det meste en lysere grøn midt­nerve.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.929 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her