Logo

Pellionia - Pellionia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pellionia - Pellionia

Pellionia er hjemmehørende i Sydøst­asien og omfatter krybende planter med smukke blad tegninger; den blev indført i Europa i slutningen af det 19. årh. Det botaniske navn er givet til ære for den franske marineofficer Alphon­se Pellion (1796-1868), der som ung deltog i Freycinets opdagelsesrejse Jorden rundt i 1817-20.

 

Pellionia har smukke bladtegninger i mange nuancer.

 

Pleje: Pellionia kræver en luftig, næ­ringsrig pottejord, og i vækstperioden skal der regelmæssigt tilføres næring. Luftfugtigheden skal være høj; Pellio­nia gror bedst på en omvendt potte i en skål med vand og tåler ikke direkte sol. Ompotning foretages om foråret, men kun, hvis planten er blevet for stor til potten.

 

Formering: Pellionia formeres ved stiklinger, bedst om foråret. Stikkekas­sen kan med fordel anbringes over en radiator for at holde høj temperatur i stikke jorden.

 

Arter:

Pellionia pulchra har smukke blade, hvis overside bærer mørke teg­ninger langs bladnerverne, medens bladpladen i øvrigt er lysegrøn. Under­siden af bladet er violet. Arten er meget anvendelig som hængeplante.

 

Pellionia repens har noget saftige, kry­bende stængler. Blomsterstænglerne er opstigende, bladenes overside oliven­grøn med bronzefarvet skær. Bladene har for det meste en lysere grøn midt­nerve.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.225 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!