Logo

Pereskiopsis - Pereski'opsis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pereskiopsis - Pereski'opsis

Pereskiapsis er hjemmehørende i Mexi­co og det sydlige California. Planten har buskformet vækst og kan blive 150 cm høj. De blyantstykke grene har for det meste aflange, kødede blade; blomsterne er gule eller rødlige. Pere­skiapsis bruges fortrinsvis som grund­stamme for unge frøplanter af andre kaktusarter med svage rødder.

 

Pleje: Pereskiapsis kræver en humusrig jordblanding af grus og spagnum. I

modsætning til de fleste andre kaktus­arter skal den have normal stuetempe­ratur også om vinteren, og som følge deraf også en jævnt fugtig jord. Der tilføres dog kun næring om sommeren.

 

Formering: Pereskiapsis formeres ved topstiklinger , der skæres således, at den tilbageblevne del af stænglen (10-20 cm) kan bruges som grundstamme for andre kaktusarter. Det sker ved at trykke »podekvisten« ned i grund­stammen med en let skruende bevæ­gelse. Allerede efter nogle få dages forløb kan det ses, om podningen er lykkedes. Når Pereskiopsis bruges som grundstamme, skal den være i god vækst på podningstidspunktet.

 

Arter:

Pereskiapsis spathulata har grå­grønne stængler, besat med tætte bundter af brune glochider (børster med modhager) og få, længere torne. Bladene er spatelformede og 2-4 cm lange. Blomsterne er røde.

 

Pereskiapsis velutina har svagthårede unge stængelled, men minder i øvrigt om Pereskiapsis spathulata. Begge ar­ter kan bruges som grundstamme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her