Logo

Phaius - Phaius

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Phaius - Phaius

Orkideslægten Phaius omfatter en lang række arter, der alle er terrestriske, dvs. jordorkideer. De er hjemmehø­rende i Østafrika, Madagascar, Indo­nesien, Indien, Burma og Ny Caledo­nien. Planterne er forsynet med pseu­dobulber og store, bølgede blade; nog­le arter taber bladene i hvileperioden. Blomsterstænglen er opret og bliver 50-200 cm lang.

 

Phaius tancarvilleae er en smuk, men lidt vanskelig jordorkide til stue og vinterhave.

 

Pleje: Phaius klarer sig bedst i en stor potte med meget grov spagnum som pottejord. I september-oktober har de fleste arter en hvileperiode; i denne vandes kun så meget, at jorden ikke tørrer fuldstændig ud. Den øvrige del af vinteren vandes jævnlig med små vandmængder; men der tilføres ikke næring. I sommerhalvåret tilføres for­uden vand også næring. Om efteråret og vinteren skal Phaius stå så lyst som muligt, mens den om foråret og som­meren må beskyttes mod direkte sol. Temperaturen skal helst være omkring 20°C. Phaius importeres som regel fra oprindelseslandene; når planterne bli­ver meget store, kan de deles.

 

Arter:

Phaius flavus blomstrer om for­året med bleggule, hvide og rosa blom­ster med orangegul læbe.

 

Phaius tancarvilleae blomstrer vinter og forår med brunrødgule. velduftende blomster, samlet i ca. 20 cm lange blomsterstande.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.022 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Juvelblomst - Guzmania lingulataDen blomstrer kun en gang, og derefter dør den, men både blomst og blade kan holde meget...
• Klivia - Clivia miniata - pasningClivia sættes i forbindelse med gammeldags draperede forhæng fra klunketiden. Imidlertid...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!