Logo

Piaranthus - Piaranthus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Piaranthus - Piaranthus

Piaranthus omfatter mange små plan­ter med kødfulde, cylinder- til kugle­formede stængler. Blomsterne udvik­les fra den øverste del af stænglerne om sommeren.

 

Pleje: Piaranthus trives bedst i en jordblanding tilsat spagnum. De skal kun gødes i sommerhalvåret og selv da ikke i store mængder. De vandes jævn­lig, om vinteren dog kun så meget, at de ikke begynder at skrumpe ind. Temperaturen må aldrig komme under 10°C.

 

Formering: Piaranthus formeres ved frø eller stiklinger. Stiklingerne skal tørre et stykke tid, før de stikkes, idet såret på snitfladen ellers danner en god indfaldsvej for sygdomsangreb. Da Pi­aranthus ikke kræver stor luftfugtig­hed, er der ikke grund til at dække stiklingerne med plastic.

 

Arter:

Piaranthus foetidus har aflange til kugleformede, indtil 4 cm lange stængelled, der er grågrønne og vor­tet-tandede. Blomsterne er rødgrøn­ne, glatte udvendig og svagt hårede indvendig.

Piaranthus globosus er krybende med 2 cm lange, æg- til kugleformede, lyse­grønne stængelled. Blomsterne er på indersiden lyst grøngule med røde eller lilla pletter.

Piaranthus pillansii har kugleformede, nedliggende skud, der er 3-4 cm lange, lysegrønne og dækket af et rødligt vokslag. Blomsterne er stjerneforme­de, gule eller grønlige.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.853 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her