Logo

Piaranthus - Piaranthus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Piaranthus - Piaranthus

Piaranthus omfatter mange små plan­ter med kødfulde, cylinder- til kugle­formede stængler. Blomsterne udvik­les fra den øverste del af stænglerne om sommeren.

 

Pleje: Piaranthus trives bedst i en jordblanding tilsat spagnum. De skal kun gødes i sommerhalvåret og selv da ikke i store mængder. De vandes jævn­lig, om vinteren dog kun så meget, at de ikke begynder at skrumpe ind. Temperaturen må aldrig komme under 10°C.

 

Formering: Piaranthus formeres ved frø eller stiklinger. Stiklingerne skal tørre et stykke tid, før de stikkes, idet såret på snitfladen ellers danner en god indfaldsvej for sygdomsangreb. Da Pi­aranthus ikke kræver stor luftfugtig­hed, er der ikke grund til at dække stiklingerne med plastic.

 

Arter:

Piaranthus foetidus har aflange til kugleformede, indtil 4 cm lange stængelled, der er grågrønne og vor­tet-tandede. Blomsterne er rødgrøn­ne, glatte udvendig og svagt hårede indvendig.

Piaranthus globosus er krybende med 2 cm lange, æg- til kugleformede, lyse­grønne stængelled. Blomsterne er på indersiden lyst grøngule med røde eller lilla pletter.

Piaranthus pillansii har kugleformede, nedliggende skud, der er 3-4 cm lange, lysegrønne og dækket af et rødligt vokslag. Blomsterne er stjerneforme­de, gule eller grønlige.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.141 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!