Logo

Pindsvinekaktus - Echinocactus 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pindsvinekaktus - Echinocactus 2

Echinocactus omfattede tidligere en lang række forskellige arter, som nu er overført til flere forskellige selvstændi­ge slægter; til de egentlige Echinocac­tus regnes nu kun få arter med kraftige torne. Nogle af disse er almindelige i kultur; men som regel ses de kun som forholdsvis unge eksemplarer. I for­hold til planternes størrelse er blom­sterne forholdsvis små; pindsvinekak­tus dyrkes først og fremmest på grund af tornenes smukke farver og former.

 

Pindsvinekaktus eller guldkugle (Echinocactus grusonii) kaldes somme tider for »sviger­mors marokkopude«.

 

Pleje: Pindsvinekaktus trives bedst i en næringsrig, kraftig jordblanding. Væk­sten finder sted om sommeren, og i denne periode skal planterne have me­gen varme og sol, og der skal regel­mæssigt tilføres vand og næring. Om vinteren må temperaturen gerne kom­me ned på ca. 10°C; der skal da tilføres meget mindre vand og slet ingen næring.

 

Formering: Formering finder som re­gel sted ved frø, der sås i en standard­jord; temperaturen i jorden skal helst være 20-30°C, og det opnås ved at stille såkassen på eller over en radia­tor. Såkassen dækkes med glas eller plastic for at holde høj luftfugtighed.

 

Arter:

Echinocactus grusonii er hjem­mehørende i Mexico. Den kaldes på dansk guldkugle eller svigermors ma­rokkopude. Denne kaktus danner mangeribbede kugler, der kan blive op til 80 cm i diameter. Den har store, gule torne, der tegner sig skarpt mod plantens lysegrønne farve. Blomsterne er ligeledes gule, men udvikles sjæl­dent på planter i kultur.

 

Echinocactus ingens er som ung smukt gråblå og har kraftige, vinkelbøjede, brune torne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (13 stemmer)
Siden er blevet set 3.790 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her