Logo

Prydpeber - Capsicum annuum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prydpeber - Capsicum annuum

Prydpeber er hjemmehørende i Syd­amerika, hvor den vokser som en lav halvbusk; i kultur dyrkes den som enårig plante. Den bliver normalt 20-50 cm høj. Bladene er aflangt ægfor­mede. Blomsterne er hvide til rødlige og udvikles i juni-september, hvoref­ter frugterne, der er den egentlige årsag til planternes popularitet, udvik­les.

 

Prydpeber - Capsicum annuum

De skinnende lakrøde frugter af prydpeber (Capsicum annuum).

 

Pleje: Prydpeber skal helst have om­kring 15-18°C, også om vinteren. Især om sommeren skal der tilføres meget vand og regelmæssigt næring; om vin­teren skal der slet ikke gives næring. Når frugterne er modne, taber planten som regel mange blade og bliver kede­lig; det kan bedre betale sig at så nye planter om foråret end at beholde den gamle plante. Som pottejord kan bru­ges en almindelig standard-jordblan­ding.

 

Formering: Frøet sås i januar-april; ved en temperatur på ca. 21°C vil det spire i løbet af 3 uger. Frøplanterne prikles ud, så at de får lidt mere afstand for senere at blive pottet op i de potter, de skal færdigudvikles i. Sorter: Afhængigt af sorten har frugt­erne forskellig farve. Sorten 'Topblue' har lysegrønne, ca. 2 cm lange frugter, der bliver lysende røde, når de mod­nes. Denne sort bliver ikke mere end 20 cm høj. 'Hokus-Pokus' har 3-4 cm lange, grønne frugter, der ved mod­ning ændrer farve over violet til oran­ge-skarlagen. Den bliver heller ikke ret meget mere end 20 cm høj. 


Prydpeber og flere chilier er samme slægt og art, men prydpeberne er udvalgt efter udseende og ikke smag, og da de kan være dyrket ved brug af kemi, bør de derfor ikke spises, hvis man ikke kender deres oprindelse.


Se også artiklerne Cayennepeber og Spansk peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (22 stemmer)
Siden er blevet set 5.927 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1278016-10-2019 16:34:53 villy kyhn hansen
der kunne godt stå om den er spiselig,..
312630-08-2014 19:15:47 Ida-Marie
Kan frugten spises?

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her