Logo

Rehmannia - Rehmannia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rehmannia - Rehmannia

Planteslægten Rehmannia er hjemme­hørende i Kina, men har navn efter den tysk-russiske læge Joseph Reh­mann (1799-1831), som var zarens liv­læge. Omkring 1900 blev denne plan­te slægt bragt til Europa for første gang.

 

Pleje: Som mange planter med stærkt hårede blade kræver Rehmannia ikke særlig meget vand, idet hårene hæm­mer fordampningen fra bladene; men for at skaffe en fugtig atmosfære om­kring planten kan man anbringe den på en omvendt potte i en skål vand. Den vandes ikke, før jorden føles tør. I vækstperioden gødes regelmæssigt. Normalt tåler Rehmannia godt at stå i sol; men beskyttelse mod meget stærk sol i højsommeren kan blive nødven­dig.

 

Formering: Rehmannia formeres ved frø (april-maj) eller stiklinger. Som formeringssubstrat bruges en spag­numblanding.

 

Rehmannia er til trods for sine dekorative blomster sjældent dyrket i Danmark. Den tåler sol godt.

 

Arter: Rehmannia elata er besat med kirtelhår; den kan blive op til 100 cm høj, Bladene er ca. 20 cm lange med lyreformede indskæringer. De øverste blade er aflangt ægformede og groft tandede, mens de nederste er uden tænder. Blomsterne er mørklilla med gult svælg, besat med violette pletter; de er klokkeformede og hængende og ca. 10 cm lange. Alt efter temperatur­en begynder blomstringen på et tids­punkt i forsommeren.

 

Rehmannia glutinosa har bløde, ure­gelmæssigt indskårne blade, der er samlet i en roset. Blomsterne er finger­bøllignende, store, rødlige og purpur­plettede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her