Logo

Rivina - Rivina humilis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rivina - Rivina humilis

Rivina har fået navn efter Augustus Quirinus Rivinus (1652-1723), profes­sor i botanik ved universitetet i Leip­zig. Rivina humilis dyrkes som stue­plante. Den hører hjemme i Florida, Texas., Vestindien og Mexico, men findes også i Mauretanien og det nord­østlige Australien. Den er 40-60 cm høj med hårede blade. De lange blom­sterstande udvikles fra bladhjørnerne; blomsterne er rosafarvede til hvide. Skønt planten blomstrer meget og læn­ge, er det dog de smukke røde bær, som giver planten dens største dekora­tive værdi.

 

Selvom Rivina blomstrer meget længe, er det dog de smukke røde bær, der er mest dekorative. De sidder næsten et helt år på planten.

 

Pleje: Rivina er meget lyskrævende, og kun i den skarpeste midsommersol kan det være nødvendigt at give den skygge. Om foråret og vinteren må

temperaturen ikke komme under 13°C, og den skal helst være omkring 18°C. Pottejorden, der kan bestå af en standard-jordblanding, skal være jævnt fugtig hele tiden. Der vandes, når jorden føles tør; i den lyse halvdel af året tilføres regelmæssigt næring.

Når de sidste bær er faldet af, skæres planten tilbage til en højde af ca. 10 cm; efter tilbageskæringen øges vand­- og næringstilførslen igen. Ompotning sker om foråret, når de nye skud er begyndt at udvikle sig.

 

Formering: Når de nye skud er mindst 3 cm lange, kan de forsigtigt brækkes af planten og stikkes i en spagnum­blanding, der helst skal være 20-25°C; det opnås ved at stille stikkekassen over en radiator eller i en varm vindu­eskarm. Rivina kan også formeres ved ca. 10 cm lange topstiklinger eller blade med små stængelstykker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.341 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her