Logo

Rosenkaktus - Rhipsalidopsis rosea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosenkaktus - Rhipsalidopsis rosea

Rosenkaktus er den mindste og spink­leste af de dyrkede bladkaktus, men også den mest charmerende. Hele planten bliver ikke stort over 20 cm høj. Stammen bærer leddelte, bladag­tige skud, omtrent som hos julekaktus. Blomsterne er store, hjulformede og let hængende; der findes varieteter med lakrøde, lyserøde og lysviolette blomster. Blomstringstiden strækker sig lige fra marts til september.

 

Vækstkrav: Rosenkaktus trives bedst i en fugtig, muldrig jord som f. eks. enhedsjord. Om sommeren skal den stå jævnt fugtigt og lyst, uden direkte sol. I blomstringstiden skal den over­bruses og vandes hyppigt. Efter af­blomstringen gødes den hver anden uge; men hen på efteråret ophører man med gødskningen og vandingen. Hele vinteren skal den stå tørt og køligt, helst ved 10°C. Tidligt om for­året pottes den om i små potter, som ikke bør være større end rodklumpen. Så giver man mere varme og vand, og blomsterknopperne begynder at vise sig. Drej ikke planten, når den har knopper eller blomster, som da kan falde af. Afkastning af bladleddene kan skyldes skiftende temperaturer.

 

Formering: Rosenkaktus kan formeres ved ledstiklinger i det tidlige forår; men dens roddannelse er langsom, så ofte foretrækker man at pode på rodfæstede planter af nattens dronning (Selenicereus) eller trækaktus (Peres­kia).

 

Anvendelse: Rosenkaktus er en ele­gant blomsterkaktus i en vindueskarm eller i en hængepotte. Det er lettere at dyrke denne art end den populære julekaktus; desuden er rosenkaktus langt mere blomsterrig.

Se også artiklerne Bladkaktus, Jule­kaktus og Påskekaktus.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (15 stemmer)
Siden er blevet set 12.133 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
501518-03-2016 17:13:49 Barbro Pettersson
Hej. Jag letar efter rosenkaktus och undrar om du har att sälja. Min egen dog för några år sedan Hälsning Barbro
137804-01-2014 01:16:56 Gunilla Smedberg
Hej! Önskar få tag på skott på rosenkaktus! Köper gärna flera stycken om du har några till våren! Hälsar Gunilla

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her