Logo

Setcreasia - Setcreasia purpurea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Setcreasia - Setcreasia purpurea

Setcreasia er hjemmehørende i Mexico og kom først i kultur i Europa omkring midten af 1950erne. Den bliver ofte forvekslet med Tradescantia, som den da også er i familie med. Der dyrkes kun en enkelt art, Setcreasia purpurea, med slappe, hårede stængler, der i begyndelsen vokser opret, men senere bliver krybende eller hængende. Bla­dene bliver ca. 15 cm lange og er ligeledes behårede. Blomsterne er blå­violette.

 

Pleje: Setcreasia skal have meget lys, hvis den rødviolette farve, som udmær­ker stængler og blade, ikke skal afble­ges. Pottejorden, der kan være en almindelig standardblanding (enheds­jord), skal altid være fugtig men ende­lig ikke våd. Der må ikke hele tiden stå vand i underskålen. Der gødes kun i den lyse halvdel af året.

 

Formering: Setcreasia formeres ved stiklinger, der skal være 7-10 cm lange og helst de yngste dele af skuddet. For hurtigt at få planten til at fylde godt kan der stikkes f.eks. 7 stiklinger i en 12 cm potte. Det er bedst at stikke om foråret; men det kan også lade sig gøre om sommeren og efteråret. Når man regelmæssigt fjerner den øverste del af skuddet, topskuddet, forgrener Setcre­asia sig, så at den bliver mere fyldig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.165 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her