Logo

Skildpaddeplante – Dioscorea Elephantipes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skildpaddeplante – Dioscorea Elephantipes 

 

En skildpadde plante, også kendt som elefantfod yam, er en mærkelig, men vidunderlig plante opkaldt efter sin store knoldstamme, der ligner en skildpadde eller en elefantfod, afhængig af hvordan man ser på den.

 

Attraktive hjerteformede vinstokke vokser fra skildpadden. Den stivelsesholdige knold, der er delvist begravet, vokser langsomt; Men med tiden kan knoldene nå højder på mere end 1 m og bredde på op til 3 meter. Med ordentlig pleje kan skildpadde planter leve så længe som 70 år.

 

I Sydafrika er skildpaddeplanterne tørke tolerante og gør det fint i ekstrem varme. Planten kan overleve let frost, men hård frost vil sandsynligvis dræbe den.

Hvis du beslutter dig for at prøve at dyrke denne fascinerende plante, skal du sørge for at vælge planten med dets videnskabelige navn – Dioscorea Elephantipes.

Dioscorea slægten omfatter andre unikke planter som kinesisk yam, luftkartofler og vand yam.

 

Skildpaddeplante – Dioscorea Elephantipes

 

Sådan dyrkes skildpaddeplanter

I de fleste klimaer dyrkes skildpaddeplanter som indendørs planter, og planten er relativt let at vokse fra frø.

Rødderne er ikke dybe, så plant skildpaddeplanten i en lav potte fyldt med en porøs, godt drænet potteblanding. Vand planten omkring kanten af potten og ikke direkte på knolden. Lad jorden blive næsten tør, inden den igen vandes.

 

Skildpaddeplante pleje er enkel. Foder planten med en meget fortyndet (25 procent af normal) gødning med hver vanding. Hold gødning og vand sparsomt under plantens sovende periode – når vinstokke bliver gule og dør tilbage. Planter går ofte i dvale om sommeren, men der er ikke fastsat mønster eller tidsplan.

 

Hvis planten tørrer helt ud under dvalen, skal du flytte planten til et køligt sted og ikke vande i ca to uger, så returner den til den solrige placering og genoptage normal pleje.

Hvis du dyrker skildpaddeplantage udendørs, skal du placere den i sandjord, der er blandet med rig, pottekompost. Pas på ikke at oversvømme.

 

Skildpaddeplante – Dioscorea Elephantipes 


Skildpadde plante - Discorea mexicana

Magisk og sjælden plante her i Danmark.

Den kan leve i lang tid uden en dråbe vand, og ser mest ud som et skildpaddeskal. Begynder man at vande sker miraklet...der vokser hurtigt yndige bladranker og pludselig er den fuld af liv

 


 

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.429 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her