Logo

Slangeskind - Fittonia verschaffeltii

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Slangeskind - Fittonia verschaffeltii

Slangeskind stammer fra Peru og blev bragt til Europa (Belgien) midt i det 19. årh. Det er en krybende plante med ægformede, mørkegrønne blade med smukke røde bladtegninger. Den har lysegule blomster, samlet i oprette blomsterstande. På dansk kaldes plan­ten af og til »lille rødåre«, Den er velegnet til lune rum med stor luftfug­tighed.

 

Pleje: For at sikre, at slangeskind får tilstrækkelig fugtighed, må man over­bruse den jævnlig, eventuelt daglig. Planten skal placeres så lyst som mu­ligt, men uden direkte sol. Den bedste vækst opnås i en flad potte med en­hedsjord. I sommerhalvåret skal der jævnlig tilføres næring.

 

Formering: Slangeskind formeres ved stiklinger om foråret; der bruges unge stængelstykker på ca. 7 cm. Stiklinger­ne slår hurtigst rod, hvis jordtempera­turen er omkring 22°C; det kan opnås ved at stille stiklingekassen over en radiator. Indtil rodslagningen skal stik­lingerne dækkes med klar plastic for at sikre sluttet luft og dermed høj luftfug­tighed.

 

Sorter:

Fittonia verschaffeltii ' Argyro­neura' har mørke, skinnende grønne blade, der er forsynet med et hvidt netværk. Det er den rigtige »slange­skindsplante«.

Fittonia verschaffeltii 'Pearcei' har rødlige blade med røde nerver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her