Logo

Solglød - Rochea coccinea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Solglød - Rochea coccinea

Rochea, hvortil solglød hører, er hjem­mehørende i Sydafrika; solgløds bota­niske navn har tilknytning til den schweiziske læge og botaniker Franccis Laroche (1780-1813).

Solglød er en halvbusk, der bliver 30-60 cm høj. Stænglerne er tæt besat med modsatte, friskgrønne blade, der er ægformede, tilspidsede og ca. 2,5 cm lange. Om sommeren udvikles karmin­røde blomster i store skærme i spidsen af stænglerne. Der kendes også typer med hvide eller rødhvide blomster; men de ses sjældnere.

 

Pleje: Efter blomstringen skæres plan­ten tilbage. Eventuel ompotning finder sted, hvis planten er blevet for stor til potten eller rødderne løber ud af hullet i bunden af potten. Om sommeren kan solglød trives udendørs på et lyst sted; om vinteren skal den stå køligt og så lyst som muligt, og den vandes kun lige så meget, at bladene ikke begynder at blive slappe.

Jo mindre vækst solglød har om vinte­ren, jo bedre blomstrer den om som­meren. Om foråret gives der gradvis mere vand, og næringsstoftilførslen genoptages. For at undgå, at plantens blade skal blive solsvedne og blomster­ne bleges, beskytter man den mod skarp sol.

 

Formering: Solglød formeres ved stik­linger, der skæres af planten efter afblomstring. Der stikkes i en spag­numblanding, og den efterfølgende vækst foregår i en standard-jordblan­ding baseret på spagnum. For at få forgrenede planter skærer man top­skuddene af planten. Solglød kan også formeres ved frø; men det bruges kun sjældent.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.496 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her