Logo

Spaniolskæg / Spansk mos - Tillandsia usnoides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook

Spaniolskæg / Spansk mos - Tillandsia usnoides

Spaniolskæg eller spansk mos er en epifytisk plante, hvis stængler er lange, tynde og trådformede. De 2-5 cm lange blade er ligesom stænglerne askegrå. Blomsterne er små, grøngule og udvikles fra bladhjørnerne; de er helt uden dekorativ værdi. Planten optager overvejende vand og næring gennem overfladen af blade og stæng­ler, og rødderne er kun lidt udviklede eller mangler helt. Spaniolskæg hører hjemme i det sydlige USA, Mellem­amerika og det nordlige Sydamerika; her vokser de på træstammer, ja selv på telefonpæle sidder de som store totter af gråt »skæg«. Ved stærke regn­skyl og stor luftfugtighed svulmer plan­ten voldsomt op; men den kan overle­ve lange tørkeperioder.

 

De trådfine stængler af spaniolskæg eller spansk mos (Tillandsia usnoides).

 

Pleje: Spaniolskæg kan dyrkes som raritet i en varm stue, i vinterhave eller drivhus. Stænglerne kan vikles om et stykke træ eller lægges i en tremmekas­se, foret med bregnerødder eller pul­veriseret bark.

De kræver ingen særlig pasning; men en gang om måneden kan de overbru­ses med lunkent vand, eller man kan sænke hele planten en times tid ned i en spand med lunkent vand. Forme­ring sker let ved deling af en ældre plante.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.