Logo

Spaniolskæg / Spansk mos - Tillandsia usnoides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spaniolskæg / Spansk mos - Tillandsia usnoides

Spaniolskæg eller spansk mos er en epifytisk plante, hvis stængler er lange, tynde og trådformede. De 2-5 cm lange blade er ligesom stænglerne askegrå. Blomsterne er små, grøngule og udvikles fra bladhjørnerne; de er helt uden dekorativ værdi. Planten optager overvejende vand og næring gennem overfladen af blade og stæng­ler, og rødderne er kun lidt udviklede eller mangler helt. Spaniolskæg hører hjemme i det sydlige USA, Mellem­amerika og det nordlige Sydamerika; her vokser de på træstammer, ja selv på telefonpæle sidder de som store totter af gråt »skæg«. Ved stærke regn­skyl og stor luftfugtighed svulmer plan­ten voldsomt op; men den kan overle­ve lange tørkeperioder.

 

De trådfine stængler af spaniolskæg eller spansk mos (Tillandsia usnoides).

 

Pleje: Spaniolskæg kan dyrkes som raritet i en varm stue, i vinterhave eller drivhus. Stænglerne kan vikles om et stykke træ eller lægges i en tremmekas­se, foret med bregnerødder eller pul­veriseret bark.

De kræver ingen særlig pasning; men en gang om måneden kan de overbru­ses med lunkent vand, eller man kan sænke hele planten en times tid ned i en spand med lunkent vand. Forme­ring sker let ved deling af en ældre plante.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (14 stemmer)
Siden er blevet set 7.168 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her