Logo

Stuegedeblad - Lonicera japonica

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stuegedeblad - Lonicera japonica

Stuegedeblad kommer oprindelig fra Japan. Den har rødlige stængler og grønne, ægformede blade med gule bladnerver; bladene er næsten stedse­grønne.

 

Pleje: Stuegedeblad trives bedst i køli­ge rum, om sommeren udendørs på en altan, terrasse eller i haven, så den får frisk luft. Den må beskyttes mod di­rekte sol og gerne anbringes i halv­skygge. Den skal have meget vand og næring om sommeren, hvor jorden i potten ikke må tørre fuldstændig ud. Om vinteren skal den slet ikke gødes, og der holdes igen med vandingen; temperaturen må gerne komme ned på ca. 10°C. Stuegedeblad kan bruges som klatrende plante, der bindes op, eller som hængeplante. Rankerne skal tilbindes espaliertråde eller tonkin­stokke, så de ikke filtrer sig ind i hin­anden. I februar foretages en tilbage­skæring, især af de tynde og svage skud.

 

Formering: Stuegedeblad formeres ved stiklinger, der bedst slår rod om foråret. Stiklingerne skal være ca. 10 cm lange og stikkes i sluttet luft.

 

Anvendelse: Espalierplante eller am­pelplante i øst-, vest- eller nordvindue. På friland kan man prøve overvintring op ad en varm sydmur, hvor planten må vinterdækkes omhyggeligt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
531408-06-2016 20:26:10 Aksel Kragh
Vi har vel en snes eksemplarer af arten lonicera japonica og har haft arten i vores have i 55 år - altså også år med isvintre. De har oveerlevet uden vinterdække!! Jeg mener ikke vore planter har rødlige, men derimod almindeligt grønne stængler.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her