Logo

Stuevildvin - Parthenocissus henryana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stuevildvin - Parthenocissus henryana

Stuevildvin hører oprindelig hjemme i Kina. Den er en klatrende plante, der taber bladene om vinteren; bladene er grønne med hvide nerver og violet underside.

 

Pleje: Stuevildvin stiller ikke særlige krav til stueklimaet og trives fint, hvor der ikke er direkte sol. Om sommeren vandes og gødes den jævnligt, idet jorden helst hele tiden skal være jævnt fugtig, hverken for våd eller for tør. Om vinteren gødes den slet ikke, og vandingen begrænses, idet den kun vandes, når jorden er ved at blive tør. Stuevildvin tåler tør stueluft og trives bedst, hvis temperaturen ikke bliver for høj; om vinteren må temperaturen gerne komme ned på omkring de 10°C. Planten tåler kraftig tilbageskæ­ring i det tidlige forår.

 

Formering: Stuevildvin formeres ved træagtige stiklinger, der kan tages i forbindelse med en tilbageskæring. Hver stikling skal være ca. 10 cm, og efter stikningen dækkes stikkekassen med klar plastic for at holde sluttet luft og dermed høj luftfugtighed, indtil stiklingerne har fået rod.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.972 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
305103-04-2012 20:34:38 J.Z.Maarup
Jeg vil lige fortælle, at min P. henryana har stået i en sydvendt udestue, hvor temperaturen i hvert fald - denne vinter - var minus 10 gr. C. Allerede omk. 1. marts begyndte den at udvikle nye blade og er fortsat siden. Flot plante, som selv hæfter sig til en væg af trykimprægnerede brædder. Vh. jørn

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her