Logo

Torenia - Torenia fournieri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Torenia - Torenia fournieri

Torenia hører hjemme i det sydlige Indien, Vietnam og Malaysia; men flere arter trives i Sydeuropa. Planten er opkaldt efter en svensk gejstlig, Olaf Torén, død 1753, som var elev af Linné.

Torenia fournieri er en taknemlig stue­plante. Bladene er modsatte og fint tandede i randen. Blomsternes kronrør er lyseblåt med lidt gult, overlæben porcelænsblå, underlæben mørkviolet med en gul plet, og de nedre kronblade er indigoblå. Planten bliver ca. 30 cm høj. Sorten 'Grandiflora' har særlig store blomster.

 

Torenia er en enårig stueplante med dekorative blomster i højsommeren.

 

Pleje: Torenia trives bedst et sted, hvor der er meget lys og sol, selvom den må beskyttes mod den stærkeste middagssol. Om sommeren skal den have meget vand og næring. Planten ses sjældent i forretningerne herhjem­me; men den er let at formere. Når der er tilstrækkeligt lys og sol, bliver blade­ne smukt rødbrune. Planterne skal have megen frisk luft om sommeren, og de kan stå udendørs på et beskyttet sted. Efter blomstringen dør de.

 

Formering:· Torenia formeres ved frø, der sås i slutningen af februar. Såkas­sen anbringes, så at der er omkring 20°C i jorden. For at undgå kraftig udtørring dækkes såkassen med klar plastic; i denne periode må jorden ikke tørre ud. Når frøplanterne er ca. 3 cm høje, er de store nok til at pottes; der kan eventuelt pottes 3 planter sammen i en 10 cm's potte. Ved at knibe toppen af skuddene et par gange gør man planten mere forgrenet og fyldig.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!