Logo

Vinduesplante - Fenestraria rhopalophylla

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Vinduesplante - Fenestraria rhopalophylla

Vinduesplantens danske navn og også det botaniske navn Fenestraria (latin fenestra = vindue) skyldes ikke, at planten er særlig velegnet til at stå i et vindue, men at bladene er forsynet med et klart »vindue«. Planten er flerårig, med siddende, køllefolmede blade og med en afstumpet, klorofylfri spids, »vinduet«, hvorigennem lyset når ned til grønkorn ene i plantens indre celler. I plantens ørkenagtige hjemlande vil assimilationen kunne fo­regå uhindret, blot den øverste stæn­gelspids ikke dækkes af flyvesand.

 

Pleje: Vinduesplante skal have tem­melig meget vand i sommerhalvåret, mens den i vinterhalvåret kun skal vandes så meget, at potteklumpen ikke tørrer fuldstændig ud. Der må aldrig vandes direkte på planten. Man behø­ver ikke at tilføre planten næring; den er meget nøjsom. Den skal have meget lys og må gerne stå i direkte sol. Der er ikke nogen øvre grænse for, hvor varmt vinduesplanten må have det om sommeren; men om vinteren skal tem­peraturen være lav, gerne helt ned til omkring 6°C. Hvis den overvintres for varmt, blomstrer den ikke. Det er normalt ikke nødvendigt at potte vin­duesplanten om.

 

Formering: Vinduesplante formeres ved deling af planten eller ved frø.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.027 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Planter der er nemme at dyrke i krukkerBlomster i krukker er både smukke og praktiske. Her får du forslag til blomster, som dit...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!