Logo

Violinfigen - Ficus lyrata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Violinfigen - Ficus lyrata

Violinfigen har omvendt violinforme­de blade med bølget rand. Bladene er mørkegrønne med lysere bladnerver og gør planten dekorativ; den er meget pladskrævende.

 

Pleje: Violinfigen trives godt i et rum med normal stuetemperatur; men luft­fugtigheden må være så høj som mu­ligt; det kan man opnå ved hyppigt at overbruse planten med kuldslået vand og ved at stille potten på en omvendt potte i en skål med vand. Vandet i underskålen må ikke nå op til jorden i potten. Violinfigen skal stå så lyst som muligt, men ikke i direkte sol. Som pottejord bruges en almindelig stan­dard-jordblanding baseret på spag­num. I sommerhalvåret vandes og gødes regelmæssigt, mens der om vinte­ren slet ikke tilføres næring og kun vandes meget sparsomt.

 

Violinfigen (Ficus lyrata) tives bedst et lyst værelse med stor luftfugtighed. Den bør vandes i underskålen.

 

Formering: Violinfigen formeres ved stiklinger; det bedste formeringstids­punkt er foråret. Der stikkes i en spagnumblanding, som er gjort luftig ved iblanding af sand eller små pla­stickugler. Efter stikningen dækkes stikke kassen med plastic og anbringes varmt, f.eks. over en radiator.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (24 stemmer)
Siden er blevet set 29.800 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
140108-03-2012 23:37:29 Katrin
Jeg har sådan en plante. Den har stået i mit badeværelse, hvor der er et vindue med eftermiddags sol. Den har tabt næsten alle bladene. Hvad kan jeg gør for at genoplive den?
Mvh.
Katrin

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her