Logo

Zebrablad - Zebrina

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Zebrablad - Zebrina

Formering: Arterne af zebrablad blev tidligere anbragt i slægten Tradescantia. Selv om de to slægter står meget tæt ved hinanden, adskiller de sig dog fra hin­anden ved, at zebrablad har ved grund­en rørformet sammenvoksede bæger­- og kronblade, mens Tradescantia har frie bæger- og kronblade. Zebrablad er hjemmehørende i Mexico, Central­amerika og på Antillerne. Planterne har forgrenede, krybende eller hæn­gende stængler, som er let hårede. Bladene er spredte og siddende, idet de mangler bladstilk. Blomsterne sid­der samlet i små nøgler af hvide, duftende blomster.

 

Zebrablad (Zebrina pendula) er en villigtvoksende hængeplante, selv forholdsvis dyb skygge.

 

Pleje: Zebra blad er taknemmelige stueplanter; de kan bruges både som almindelig potteplante og som hænge­plante. Zebrablad kan vokse på steder, hvor der er forholdsvis mørkt; men blad tegningerne bliver dog tydeligst og smukkest, hvis planten står forholdsvis lyst. Ved normal stuetemperatur skal der tilføres vand jævnligt; men om vinteren skal der ikke vandes ret me­get. I sommerhalvåret skal planten regelmæssigt have tilført næring. Formering: Zebrablad formeres let ved stiklinger af 10-12 cm's længde; de stikkes i en almindelig standard-jord­blanding, f.eks. enhedsjord. For at holde høj luftfugtighed i rodslagnings­perioden kan stiklingerne dækkes med klar plastic.

 

Arter:

Zebrina pendula fra Mexico har mere eller mindre ned liggende stæng­ler med rodslående knæ. De mørke­grønne blade er aflangt ægformede og næsten glatte med rødlig underside og to sølvhvide længdestriber på oversi­den. Kronbladene har hvidlig undersi­de og næsten purpurfarvet overside. Sorten 'Quadricolor" har blade med grønne, hvide, røde og lilla længdestri­ber.

 

Zebrina purpusii stammer ligeledes fra Mexico. Den har rødlige stængler med ovale blade, som er tonede i randen og over basis. På bladoversiden er de olivengrønne til vinrøde og helt uden hvide striber. Undersiden er violetrød. Denne art blomstrer i september-ok­tober.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (10 stemmer)
Siden er blevet set 5.618 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1120230-05-2017 07:07:29 Mikael Sams
Fin, fin , side .havde stor nytte af den.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!